Mézes-puszedli

mézespuszedli

Mézes-puszedli

Hozzávalók:

60 dkg liszt
4 tojás
15 dkg porcukor
25 dkg méz
5 dkg vaj
4 evőkanál tejföl
2 teáskanál vaníliás cukor
0,5 teáskanál őrölt gyömbér
0,5 teáskanál őrölt szegfűszeg
2 teáskanál szódabikarbóna

A mázhoz további 25 dkg porcukor.

3 tojás sárgáját és 1 egész tojást kikeverjük a porcukorral. A mézet a vajjal együtt

a mikróban meglangyosítjuk, és jól elkeverjük,hogy a vaj teljesen elolvadjon a mézben.
Hozzáadjuk a tojással kikevert porcukorhoz, majd beletesszük a tejfölt és a fűszereket.

Végül mehet bele a liszttel elkevert szódabikarbóna.
Alaposan összegyúrjuk, és 1 napra a hűtőbe tesszük.

Másnap kivesszük , és a masszából golyócskákat formázunk.

Egyformák lesznek, ha egy teáskanállal szedjük ki.
Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk.
160-170 °C-ra előmelegített sütőben , 10-12 perc alatt készre sütjük.

Amíg sülnek készítsük el a mázat.

Máz: A maradék 3 tojásfehérjéből és pár csepp citromléből habot verünk ,

hozzáadunk 25 dkg porcukrot kanalanként, és tovább verjük,

míg szép fényes és sűrű nem lesz.

A sütőből kivett puszedlikat még forrón belemártogatjuk a mázba,

és sütőpapírra téve hagyjuk megszáradni.

Megosztás