Miért pont Sencor Tv?

A Sencor televízióival nem okoz gondot a Digitális átállás. Földi digitális, kábeles digitális, és kábeles analóg adás vételére is alkalmas. És, hogy miért fontos ez? A T-home levélben értesítette az előfizetőit, hogy megszűnik az analóg kábeles szolgáltatása, helyébe a digitális családi csomag lép. Éppen ezért a hagyományos televíziókon, csak egy úgynevezett digi box segítségével tévézhetünk. Ez kapásból több kényelmetlenséget is okozhat a felhasználók számára. Csak, hogy mást ne említsek, mindjárt 2 távirányítót kell keresgélni, hiszen a Tv készülék távirányítóján a készülékünk ki/be kapcsolását és a videobemenetre kapcsolását végezhetjük, valamint a hangerőszabályzást. Magyarul készülékünk egy energiafaló monitor szerepét tölti be. Ugyanis a csatornaváltást a digiboxunk látja el. Már most is többen panaszkodnak, hogy a digitális boxra állás után eltűntek készülékeikről a helyi csatornák. ennek azon prózai oka van, hogy a helyi csatornákat a szolgáltató nem keverte fel a digitális sávra, hanem hagyta a régi analóg fejállomáson, ellenben a beüzemelt box csak DVB-T azaz kábeles digitális adás vételére képes. Az analóg jeleket figyelmen kívül hagyja. Mit tehet az aki mégis szeretné nézni ezeket az analóg adásokat?
– Odasétál a készülékhez és az antenna csatlakozót átdugja vissza a Tv készülékbe ahol régen is volt.
– Beszerez egy jelelosztót ( amit elvileg mellékeltek is a boxhoz) melynek segítségével mind a két készülékbe jut egyszerre jel.
– Beszerez egy olyan energiatakarékos Tv-t amiben van analóg és kábeles digitális tuner is. Erre a célra a Sencor televíziói ár érték arányában talán az egyik legjobb választás lehet. Hiszen egy 82cm képátlójú készülék 64900 Ft aminek az energiafogyasztása kevesebb, mint egy átlagos világításé mindössze 36w ez éves szinten napi 4 óra használattal számolva. 56kwh fogyasztást jelent ami annyit tesz, hogy évente alig több mint 1500 Ft-al terheli meg a családi kasszát.
Megosztás

Címke: ,