Túrós-szilvás lepény

Hozzávalók:

  • A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 1 kiskanál sütőpor
  • pici só
  • 5 dkg cukor
  • 1 citrom héja
  • 12 dkg sütőmargarin
  • 2 tojássárgája
  • 1 kanál tejföl
  • A krémhez:
  • 35 dkg túró
  • 3 tojássárgája
  • 1 evőkanál keményítő
  • 4 evőkanál citromlé
  • 5 dkg sütőmargarin
  • 7 dkg cukor
  • 2 tojásfehérje
  • Valamint:
  • 70 dkg szilva
  • baracklekvár

Elkészítés.

A tésztához a lisztet összekeverem a sütőporral, a sóval, a cukorral és

1 citrom lereszelt héjával.

A margarint kikeverem a cukorral, a tojássárgájával és a tejföllel,

majd a lisztes keveréket apránként hozzáadom. A tésztát 30 percre hűtőbe teszem.

Közben kikeverem a krémet: a túrót egy villával összetöröm

, kikeverem a tojássárgájával, a citromlével, a margarinnal és a cukorral.

A tojásfehérjéket kemény habbá verem, és óvatosan a túrós krémbe forgatom.

A tésztát vékonyra nyújtom, és beleteszem a tepsibe úgy,

hogy az oldalára is felérjen.

Megszurkálom egy villával, majd a szilva 2/3-át a tésztára rakom,

rákenem a túrós krémet, és rárakom a maradék szilvát.

Felmelegített baracklekvárral megkenem. 180 fokon kb. 70 percig sütöm.

Megosztás

Címke: